Hovězí carpaccio s kapary a parmazánem

Carpaccio – jednoduché, ale moc dobré
Jeho příprava je rychlá a snadná, což oceníte zejména při přípravě lehkého oběda nebo předkrmu pro hosty. Hovězí carpaccio je skvělou ukázkou toho, jak kvalitní suroviny mohou vyniknout ve své přirozené chuti – tenké plátky hovězího masa jsou jemné a doslova se rozpouštějí na jazyku. Kombinace s extra panenským olivovým olejem, parmazánem a rukolou vytváří dokonalou harmonii chutí, kterou ocení každý gurmán. Navíc je carpaccio lehké a zdravé jídlo, které je ideální pro ty, kdo hledají rovnováhu mezi chutí a zdravým životním stylem. Připravte si ho a dopřejte si zážitek, který vás přenese do světa italské kuchyně.
.
Ingredience
hovězí carpaccio (buď kupujeme v Makru hotové plátky, nebo připravuju ze svíčkové)
extra virgin olivový olej
parmazán
kapary (dávám jak plody tak květy)
černé olivy
sůl
pepř
bazalkové pesto (z bazalky, oliváče a píniových oříšků)
rukola
balsamiko
Příprava
1. Maso nakrájíme na tenounké plátky a přes fólii ještě dlaní naklepe aby bylo hezky tenké, to mi bylo doporučené na lekci vaření :). Taky jde maso zmrazit a nakrájet a nebo lze zakoupit již připravené carpaccio, což je bez práce.
2.Plátky rozprostřeme na talíř, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
3. A teď už jen zdobíme
4. Pokapeme bazalkovým pestem, posypu parmazánem, kapary, olivy a dozdobíme rukolou. Nakonec zakápneme balsamikem a hurá do jídla.
Tip: Podávám s opečeným toustíkem
Hovězí carpaccio je klasika, která nikdy nezklame, ale co takhle ho trošku ozvláštnit? Zkuste přidat tenké plátky červené cibule pro lehce štiplavý kontrast, nebo pár oříšků pinií, které dodají jemný oříškový podtón a příjemnou křupavost. Další zajímavou variantou je posypat carpaccio hoblinkami čerstvého lanýže, pokud chcete pokrmu dodat luxusní nádech. A pro milovníky experimentů doporučuji zkusit několik kapek citronové šťávy – dodá svěžest a zvýrazní chutě. Dobrou chuť!

SHRNUTÍ
Carpaccio je výjimečný pokrm, který spojuje jednoduchost, eleganci a bohatou chuť.
#hovezicarpaccio #lehkavecere #milujememaso
Pojď si přečíst další články o cestování
Další
0 komentáøù