Nejlepší nadýchaný a vláčný perník
Perník co je nadýchaný a krásně vláčný? Ano to je on!
Dlouho jsem hledala recept na ten nejlahodnější perník a hele me se, našla jsem. A teď se s vámi o něj ráda podělím.
Ingredience:
400 g polohrubé mouky
280 g moučkového cukru
1 kypřící prášek do perníku
1 lžička perníkového koření
1/2 kypřícího prášku
2 lžíce holandského kakaa
2 vejce
200 ml mléka
100 ml oleje
4 lžíce povidel
Postup:
Příprava trouby: Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia, aby byla připravena na pečení.
Míchání suchých ingrediencí: Vezměte větší misku a smíchejte v ní všechny suché ingredience: polohrubou mouku, cukr moučku, kypřící prášek, perníkový kypřící prášek, perníkové koření a holandské kakao. Důkladně promíchejte, aby se všechny suché ingredience rovnoměrně propojily.
Přidání mokrých ingrediencí: Do směsi suchých ingrediencí přidejte mléko, slunečnicový olej, vejce a povidla. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
Příprava pekáče: Olejem vymažte pekáč a vysypte ho moukou, aby se perník během pečení nepřilepil.

Pečení: Nalijte perníkovou směs do připraveného pekáče a vložte do předehřáté trouby. Pečte zhruba 35 minut nebo dokud není perník upečený (zkontrolujte pomocí špejle – pokud vyjde čistá, perník je hotový).
Dokončení: Po vytažení z trouby nechte perník mírně vychladnout. Na závěr jej polijte rozpuštěnou čokoládou smíchanou s trochou másla, aby měl perník lahodnou a lesklou polevu.
SHRNUTÍ
Užijte si tento nadýchaný a vláčný perník jako skvělý dezert ke kávě nebo čaji!
#nadýchaný a vláčný #perník #recept