Sjezd Jizery a pobyt u Zrcadlové Kozy

Okurková sezóna, čas zavařování. Pojď si s námi připravit okurkový lák.

Léto je v plném proudu a s ním přichází i oblíbená okurková sezóna. Pokud hledáte ten nejlepší recept na okurkový lák, mám pro vás naprosto úžasný tip. Během let jsem ochutnala mnoho domácích okurek, ale tento recept mne opravdu nadchl. A věřte mi, kdyby nebyl perfektní, určitě bych se s vámi o něj nedělila. Je totiž od mé tchýně, a pokud by opravdu nestál za to, neobjevil by se tu 🙂

Ingredience na nálev:

4 litry vody
1 litr octa
2 deka / laka (směs na nakládané okurky)
70 tabletek cukerinu

Do sklenic:

4 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
2 hřebíčky
bobkový list
1/2 lžičky hořčičných semínek
Pár koleček mrkve, cibule, křenu, kopru a pro milovníky pálivého i chilli

Postup:

Připravíme si nálev tím, že smícháme vodu, ocet a 2 deka či laka, a přivedeme tuto směs k varu. Po dosažení varu přidáme do nálevu 70 tabletek cukerinu a necháme ho úplně vychladnout.

Do připravených sklenic vložíme veškeré koření a zeleninu, včetně kopru. Na těsno do sklenic naskládáme okurky, ideálně stejně velké. Nakonec okurky zalijeme studeným lákem a sklenice uzavřeme víčkem.

Zavařujeme ve zavařovacím hrnci při teplotě 70–75°C po dobu 25 minut.

Po zavaření sklenice vyjmeme z hrnce a necháme je víčkem dolů vychladnout.

A je to hotovo! Jsem zvědavá, kdo z vás tento recept na nakládané okurky vyzkouší a jak vám budou chutnat. Podělte se s námi o své dojmy a jak vám chutnalo!

Zavařujeme okurky, Elli pomáhá
Nakládané okurky
Okurková sezóna
SHRNUTÍ

Nejlepší recept na nakládané okurky, recept vás určitě nadchne. Nabízí lehce kyselejší nálev, který není nasládlý, což dodává okurkám jedinečnou a výraznou chuť.

Okurky nakládačky

#okurkovasezona #okurkovylak #recept

Líbil se Vám náš článek? Zanech nám tu LIKE

Pojď si přečíst další články o cestování

Další

Houby v kuchyni – Kotrč kadeřavý

Recepty a zajímavosti o kotrči kadeřavém. Jak na houby v kuchyni?Kotrč kadeřavý (Sparassis crispa) je fascinující houba, která svou jedinečnou strukturou a chutí láká houbaře i kulináře. Tato houba se vyznačuje bohatě větveným tvarem, připomínajícím květák nebo...
Twolovelye
Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.