Sjezd Jizery a pobyt u Zrcadlové Kozy
Je čas na nakládané okurky a my máme nejlepší okurkový lák!

Okurková sezóna, čas zavařování. Pojď si s námi připravit okurkový lák.
Léto je v plném proudu a s ním přichází i oblíbená okurková sezóna. Pokud hledáte ten nejlepší recept na okurkový lák, mám pro vás naprosto úžasný tip. Během let jsem ochutnala mnoho domácích okurek, ale tento recept mne opravdu nadchl. A věřte mi, kdyby nebyl perfektní, určitě bych se s vámi o něj nedělila. Je totiž od mé tchýně, a pokud by opravdu nestál za to, neobjevil by se tu 🙂
Ingredience na nálev:
4 litry vody
1 litr octa
2 deka / laka (směs na nakládané okurky)
70 tabletek cukerinu
Do sklenic:
4 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
2 hřebíčky
bobkový list
1/2 lžičky hořčičných semínek
Pár koleček mrkve, cibule, křenu, kopru a pro milovníky pálivého i chilli
Postup:
Připravíme si nálev tím, že smícháme vodu, ocet a 2 deka či laka, a přivedeme tuto směs k varu. Po dosažení varu přidáme do nálevu 70 tabletek cukerinu a necháme ho úplně vychladnout.
Do připravených sklenic vložíme veškeré koření a zeleninu, včetně kopru. Na těsno do sklenic naskládáme okurky, ideálně stejně velké. Nakonec okurky zalijeme studeným lákem a sklenice uzavřeme víčkem.
Zavařujeme ve zavařovacím hrnci při teplotě 70–75°C po dobu 25 minut.
Po zavaření sklenice vyjmeme z hrnce a necháme je víčkem dolů vychladnout.
A je to hotovo! Jsem zvědavá, kdo z vás tento recept na nakládané okurky vyzkouší a jak vám budou chutnat. Podělte se s námi o své dojmy a jak vám chutnalo!



SHRNUTÍ
Nejlepší recept na nakládané okurky, recept vás určitě nadchne. Nabízí lehce kyselejší nálev, který není nasládlý, což dodává okurkám jedinečnou a výraznou chuť.

#okurkovasezona #okurkovylak #recept