Sjezd Jizery a pobyt u Zrcadlové Kozy
Křupavý kotrč v pivním těstíčku
Milujete bramboráky? Pak si tento recept na křupavý kotrč v těstíčku zamilujete také!
Skvělá volba pro milovníky houbařských delikates – smažený kotrč v těstíčku. Tento recept si určitě zamilujete, protože je nejen jednoduchý, ale také velmi chutný. Kotrč kadeřavý v těstíčku je perfektní volbou pro rychlou večeři nebo jako lahodná chuťovka k pivu či vínu.
Příprava je rychlá a výsledkem je neuvěřitelně chutné jídlo z hub, které si zaručeně oblíbíte. Tento recept jsem též našla na webu www.houbickavkuchyni.cz a opravdu stojí za to ho vyzkoušet!


Ingredience:
- 10 plátků kotrče kadeřavého
- 200 ml světlého piva
- 5 lžic hladké mouky
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička mleté pikantní papriky
- 2 lžičky sušeného česneku
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- dle chuti sůl, pepř
Postup:
1. Omytý a očištěný kotrč nakrájíme na plátky a necháme na papírové utěrce okapat aby jsme se zbavili veškeré vody.
2. Smícháme všechny suché ingredience a přilejeme pivo. Důkladně promícháme aby nám vzniklo hutší těstíčko. Kdyby bylo těsto příliš husté přidáme ještě trochu piva.
3. Kotrč opatrně obalíme v těstíčku a vložíme na pánev s rozehřátým olejem a smažíme do zlatova, ať to pěkně křupe.
4. Po osmažení necháme okapat na papírových utěrkách.
5. Podávat můžete samotné, ale i třeba se zeleninou a dipem.