Sjezd Jizery a pobyt u Zrcadlové Kozy

Recept na nejlepší dršťkovou polévku z kotrče kadeřavého

Falešná dršťková z kotrče je skvělou alternativou klasické dršťkové – má výraznou, lehce pikantní chuť, která připomíná gulášovou polévku, ale obejde se bez masa. Díky kotrči je lehčí, zdravější a bohatá na vlákninu i minerály.

Falešná drštková polévka z kotrče
Drštková polévka z kotrče

Ingredience:

  • 3-4 hrsti kotrče kadeřavého
  • 1 velká cibule
  • kus pórku
  • 2 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku
  • 2 větší lžíce hladké mouky
  • 700 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce mleté červené papriky
  • 1 lžíce mleté pikantní červené papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička oregana
  • sůl a pepř

recept dršťková z kotrče

Postup:

1. Omytý a očištěný kotrč osušíme a nakrájíme na střední kousky. Cibuli nakrájíme najemno.

2. Na rozehřátém másle osmahneme  kousky kotrče s nakrájenou cibulkou a restujeme zhruba 5-10 minutek.

3. Jakmile máme orestováno, přidáme hladkou mouku.

4. Minutku na to dáme i prolisovaný česnek, obě mleté papriky a kmín. Restujeme jen minutu.

5. Zalejeme vývarem a přidáme oregano s majoránkou

6. Vaříme cca 15 minut

 

SHRNUTÍ

Zahřeje jako gulášovka, ale je lehká, zdravá a bez masa – falešná dršťková z kotrče vás dostane na první lžíci.

Líbil se Vám náš článek? Zanech nám tu LIKE

Pojď si přečíst další články o cestování

Další

Houby v kuchyni – Kotrč kadeřavý

Recepty a zajímavosti o kotrči kadeřavém. Jak na houby v kuchyni?Kotrč kadeřavý (Sparassis crispa) je fascinující houba, která svou jedinečnou strukturou a chutí láká houbaře i kulináře. Tato houba se vyznačuje bohatě větveným tvarem, připomínajícím květák nebo...
Twolovelye
Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.