Sjezd Jizery a pobyt u Zrcadlové Kozy
Falešná dršťková polévka z kotrče
Recept na nejlepší dršťkovou polévku z kotrče kadeřavého
Falešná dršťková z kotrče je skvělou alternativou klasické dršťkové – má výraznou, lehce pikantní chuť, která připomíná gulášovou polévku, ale obejde se bez masa. Díky kotrči je lehčí, zdravější a bohatá na vlákninu i minerály.


Ingredience:
- 3-4 hrsti kotrče kadeřavého
- 1 velká cibule
- kus pórku
- 2 lžíce másla
- 3 stroužky česneku
- 2 větší lžíce hladké mouky
- 700 ml hovězího vývaru
- 1 lžíce mleté červené papriky
- 1 lžíce mleté pikantní červené papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička oregana
- sůl a pepř

Postup:
1. Omytý a očištěný kotrč osušíme a nakrájíme na střední kousky. Cibuli nakrájíme najemno.
2. Na rozehřátém másle osmahneme kousky kotrče s nakrájenou cibulkou a restujeme zhruba 5-10 minutek.
3. Jakmile máme orestováno, přidáme hladkou mouku.
4. Minutku na to dáme i prolisovaný česnek, obě mleté papriky a kmín. Restujeme jen minutu.
5. Zalejeme vývarem a přidáme oregano s majoránkou
6. Vaříme cca 15 minut