Nejlepší křehké vanilkové rohlíčky

Dokud mi nedá někdo lepší recept na vanilkové rohlíčky, tak vám přísahám, že tyhle jsou ty nejlepší co znám!
Jedla jsem už nespočet vanilkových rohlíčků, ale žádné nebyly jako ty mé. Tento recept mám od své babičky, která ho kdysi dávno našla v nějakém časopisu.
Ingredience:
400 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
100 g tuku Hera
50 g vlašských ořechů, mletých
20 g moučkového cukru
1 žloutek
hladká mouka naposypání válu
pečící papír
vanilkový a moučkový cukr na obalování
Postup:
Příprava těsta: V míse smíchejte hladkou mouku, změklý tuk, mleté vlašské ořechy, cukr a žloutek. Vypracujte vláčné těsto, které bude hladké a dobře spojené.
Odpočinek těsta: Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ho odpočinout v chladničce přibližně 30 minut. Tento krok pomůže těstu zpevnit a usnadní tvarování rohlíčků.
Tvarování rohlíčků: Po odpočinku těsto vyndejte z chladničky a na pomoučeném vále ho po částech zpracujte do válečků o průměru asi 1 cm. Tyto válečky pak rozkrojte na kousky dlouhé přibližně 5 cm.
Tvarování a pečení: Z každého kousku těsta prsty vytvarujte rohlíčky a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem.
Pečení: Předehřejte troubu na 180°C a vložte plech s rohlíčky. Pečte je do růžova, což by mělo trvat asi 10–12 minut, v závislosti na vaší troubě.
Obalování v cukru: Ještě teplé rohlíčky obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem, aby získaly charakteristickou sladkou chuť a vůni.
Tento recept by měl vystačit na zhruba 50 vanilkových rohlíčků. Užijte si jejich jemnou chuť a vůni!

SHRNUTÍ
Užijte si tento nadýchaný a vláčný perník jako skvělý dezert ke kávě nebo čaji!
#nadýchaný a vláčný #perník #recept